Súlyos baleset Palotáspuszta és Besenyszög között

Megosztás

Vasárnap kora délután súlyos közlekedési baleset történt a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Palotáspuszta és Besenyszög között húzódó 3225-ös számú úton. A tragikus esemény az út 11-es kilométerszelvényénél következett be, ahol két személygépkocsi frontálisan ütközött egymásnak.

Frissítés (09.16.)

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint összeütközött két személygépkocsi vasárnap délután Besenyszög-Palotás külterületén. A szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a két járművet áramtalanították. Az egyik autóba egy ember beszorult, őt az egység feszítővágóval kiszabadította. A tűzoltók végezetül felitatták az úttestre került szennyeződéseket, illetve megszüntették a forgalmi akadályt. 

A baleset rendkívül súlyos voltát jelzi, hogy a helyszínre azonnal riasztották a szolnoki hivatásos tűzoltókat. A katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a mentés különösen nehéz körülmények között zajlott. Az egyik járműbe szorult sérült kimentéséhez a tűzoltóknak feszítővágó berendezést kellett alkalmazniuk.

A baleset súlyosságát tovább nyomatékosítja, hogy mentőhelikoptert is a helyszínre kellett irányítani. Ez általában akkor történik, amikor a sérültek állapota annyira súlyos, hogy a lehető leggyorsabb kórházba szállításra van szükség, vagy ha a helyszínen azonnali, speciális orvosi beavatkozásra van szükség.

A hatóságok a baleset következtében kénytelenek voltak az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárni. Ez nemcsak a mentési munkálatok zavartalan elvégzését szolgálta, hanem a helyszínelés és a roncsok eltávolításának biztonságos végrehajtását is lehetővé tette. A lezárás természetesen jelentős fennakadásokat okozott a térség közlekedésében, ami valószínűleg órákig tartó torlódásokat eredményezett a környező utakon.

Fotó: Katasztrófavédelem

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek